Naar inhoud

MAND.

Je mandje is helaas nog leeg...

Hi Vegan Beauty

Ontzettend leuk dat je ons hebt gevonden.
Wij zijn Vegan Beauty, de webshop voor al jouw vegan beautyproducten. Onze webshop is ontstaan uit liefde voor vegan / natuurlijke huidverzorging en make-up.

Beide hebben wij een enorm gevoelige huid en zijn ons hierdoor steeds meer gaan verdiepen in de cosmetica-ingrediënten. We hebben hierdoor een rijk aantal producten en merken gevonden die nog betere alternatieven zijn voor een gezonde en stralende huid. We werken nauw samen met merken vanuit de dermatologie en bio-ingenieurs om zo het beste aanbod te kunnen bieden.

Wij willen de wereld en jou met Vegan Beauty steeds een beetje mooier maken door het kopen van Vegan beauty producten, waarbij duurzaamheid en zorg voor onze wereld, mens en dier centraal staat.

Naast bekende merken bieden wij ook een selectief aantal groeiende Vegan merken waar wij in geloven, alleen het beste is goed genoeg!

Mocht je vragen hebben mail ze gerust naar info@vegan-beauty.nl

- Team Vegan Beauty -

Wanneer is je make-up of dagcrème vegan?
Zijn jouw make-up en andere verzorgingsproducten niet op dieren getest? Goed bezig! Steeds meer mensen kiezen voor diervriendelijke cosmetica. De term vegan duikt dan ook steeds vaker op. Maar wanneer is een product echt vegan?

Geen dierlijke producten
Vegetariërs eten geen vlees, vis en gelatine. Veganisten gaan nog verder en gebruiken helemaal geen dierlijke producten. Niet als voeding, maar ook niet in hun kleding, verzorgingsproducten of make-up. Vegan producten passen goed bij hun levensstijl. Maar ook als je geen veganist bent, kun je kiezen voor diervriendelijke vegan producten.

Wat is vegan cosmetica?
Voor vegan producten zijn geen dieren gedood of gebruikt. De producten bevatten daarnaast geen dierlijke ingrediënten, ook niet van nog levende dieren of dieren die ‘diervriendelijk’ verzorgd worden. Zo weet je zeker dat er geen dierenleed is geweest bij het ontwikkelen van je vegan shampoo, make-up of dagcrème.

"Vegan producten zijn dierproefvrij, maar dierproefvrije producten zijn niet altijd vegan!"

- Vegan Beauty

Vegan vs. Dierproefvrij

Vegan producten zijn dierproefvrij, maar dierproefvrije producten zijn niet altijd vegan. Deze begrippen worden soms door elkaar gehaald. Dierproefvrije cosmetica kan dierlijke ingrediënten bevatten en is daarom niet vegan. Op een rijtje:

- Dierproefvrije cosmetica is vrij van dierproeven.

- Vegetarische cosmetica bevat geen ingrediënten van dode dieren.

- Veganistische (Vegan) cosmetica us vrij van dierproeven en bevat geen ingrediënten van dode of levende dieren.

Bij Vegan Beauty zijn alle producten Vegan en Dierproefvrij!

En biologische beauty producten?

Biologische verzorgingsproducten en make-up. Om het allemaal nog meer verwarrend te maken, wordt ook de term ‘biologisch’ vaak samen gebruikt met vegan.

Bij biologische producten zijn zowel de producten als het produceren van de producten geheel milieuvriendelijk, met andere woorden; alles is biologisch afbreekbaar en er zijn ook geen schadelijke stoffen gebruikt bij de productie, verpakkingsmateriaal en uitstoot van eventuele machines die gebruikt zijn bij het produceren.

Bij natuurlijke producten geldt dat alleen het product zelf geheel natuurlijk is en dus geen chemische, schadelijke of kunstmatige producten zijn toegevoegd aan het voedsel.

Beide zijn dan dus met deze laatste kenmerken, met als verschil dat de biologische tevens met zowel milieuvriendelijke als met gerecyclede materialen tot stand zijn gebracht.

Biologisch kan ook gelden voor dieren. Maar dit betekent niet dat het product, grondstof of ingrediënt dierproefvrij of vegan is.

Is dit product vegan?

Steeds meer producten hebben een speciaal logo op hun verpakking staan. Hiermee geven ze aan vegan te zijn. PETA heeft bijvoorbeeld zowel een logo voor dierproefvrije producten als voor vegan producten. Naast het logo kun je ook naar de ingrediënten kijken. Sommige ingrediënten hebben geen plantaardige of synthetische oorsprong en zijn dus niet vegan.

Zie je deze op de verpakking staan? Dan is het product niet vegan:

Bijenwas (beeswax, cera alba, cera flava)
Honing (honey, mel)
Elastin
Glycerine (Glycerides, Glyceryl, Glycreth-26, Polyglycerol, Glycerol, of Glycerin Glucosamine)
Guanine (pearl essence)
Caseïne (caseinate, sodium caseinate of milk protei)
Oestrogeen (Phyto-oestrogeen is niet dierlijk en gemaakt van Soja)
Gelatine (colloïdaal proteïne)
Dierlijk Collageen (hydrolysaat)
Karmijn (carmine, CI75470)
Keratine (keratin)
Lanoline (lanolin, lanolate)
Zijde (silk)
Lactose