VEGAN.
SUMMER. 

PROOF.

De lente komt er bijna aan. Dat betekent dus ook dat we straks willen pronken met een mooi bruin kleurtje, maar uiteraard zonder risico's te nemen. Dit zijn onze tips om je huid voor te bereiden op de zon op een verantwoordelijke manier met de beste dierproefvrije, vegan, natuurlijke verzorging en bescherming.

scrubben en exfoliëren

Belangrijk is om eerst de dode huidcellen te verwijderen die zich in de winter hebben opgehoopt. Voor je gezicht kun je het beste een vegan scrub gebruiken met een milde korrel of een natuurlijke peeling om je huid te exfoliëren en tegelijkertijd de huid zacht kan houden:

Deze vegan lichaamsscrubs stimuleren de huid en werken ook erg goed bij het voorkomen en verminderen van cellulitis. Scrub je huid ongeveer 1 a 2 per week om je huid zo in de beste conditie te houden. Al onze lichaam en gezichtsscrubs zijn geheel vegan en dus dierproefvrij, zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zonder parabenen, microplastics en andere troep.


hydrateren & beschermen

Na het scrubben of het nemen van een hete douche of een heet bad, is het goed hydrateren van je huid erg belangrijk. Vooral als je eerste zonnestralen tevoorschijn komen wil je een zogenoemde ‘krokodillenhuid’ voorkomen. De hele bleke huid is het minst goed beschermd tegen de zon omdat deze weinig melanine bevat. Sowieso is iedere huidskleur gebaat bij een voorbereiding op de zon. Dat doe je met een vegan serum of vegan verzorgingsproduct dat probiotica bevat in combinatie met peptide en vitamine E. Het liefst verwerkt met een natuurlijke SPF! Zo bereiden deze fantastische vegan verzorgingsproducten de huid voor op het bruinen, terwijl meteen ook de synthese van melanine wordt bevorderd en de huid wordt beschermd tegen veroudering:

SPF

Eigenlijk zou je ook niet alleen moeten smeren als je naar het strand gaat, maar sowieso als je buitenkomt. Als je dus een middagje de stad in gaat om te shoppen, zou je in ieder geval de lichaamsdelen die bloot zijn, gezicht, armen en eventueel benen, even in moeten smeren met een goede zonnebrandcrème.
We kunnen ons zo voorstellen dat je niet zit te wachten om je hele lichaam elke dag in te smeren met een dikke laag zonnebrandcrème. Daarom bieden wij ook hele fijne vegan gezichtsverzorging met een natuurlijke SPF er in verwerkt die tegelijkertijd ook hydrateert en verzorgd.


vergeet je haar niet

Vaak vergeten we dat UV-stralen ook schadelijk kunnen zijn voor onze haren. De zon kan zorgen voor droge lokken, gespleten haarpunten, een doffe kleur en pluizig haar.
Verzorg en prep je haar daarom goed met een voedende vegan conditioner en een lekker vegan haarmasker.
Ook de warmte stimuleert de aanmaak van talg (huideigen oliën). Hierdoor worden je haar en hoofdhuid sneller vet. En we weten allemaal wat er gebeurt als het haar of de hoofdhuid greasy aanvoelen: we wassen het haar dan maar vaker! Heb je je haarlokken lief? Wees dan zo verstandig en was ze alsjeblieft niet te vaak! Probeer je aan maximaal 3x per week te houden. Te vaak je haar wassen droogt het haar juist uit.


Om je haar in optimale conditie te krijgen hebben we de beste vegan haarproducten voor je verzameld. Deze natuurlijke haarproducten zorgen ervoor dat je haar helemaal summer-proof is!

Het is ook belangrijk om van binnenuit je lokken goed te verzorgen door te letten op wat je eet en drinkt. Krijg je genoeg vitamines, eiwitten en mineralen binnen?
Het optimaal voeden van je haar kan door middel van vegan haar vitamines. OASE Hair Vitamins zijn bijvoorbeeld speciale vegan haarvitamines die zorgen voor prachtig lang, sterk en gezond haar en verkleinen bovendien het risico op haarbreuk. Doordat deze haarvitamines de haarstructuur verbeteren, groeit het haar sneller en voller, krijgt het een gezonde uitstraling en een mooie glans. Daarnaast voorkomen deze heerlijke gummies haarbreuk, zodat het haar optimaal kan groeien.

de zonnebank

De zonnebank versnelt de huidveroudering (rimpels, slappe huid, pigmentvlekken etc.) alleen maar, beschadigt de ogen en veroorzaakt huidkanker.
Wij raden dit ten alle tijde af.


In het specifieke geval van de zonnebank of is er namelijk iets anders aan de hand. Er wordt gebruik gemaakt van een hogere stralingshoeveelheid waardoor je veel sneller de gebruinde kleur bereikt dan in de zon. De ‘aanval’ op je huid gaat veel sneller en is intenser.


van binnen uit

Je huid moet de kans krijgen om zelf de bescherming op te bouwen tegen de zon. Dit gebeurt door de aanmaak van pigment. Om dit te stimuleren kun je groente en fruit eten met veel bètacaroteen. Dit zijn met name de gekleurde (geel, oranje en rood) groente- en fruitsoorten. Denk bijvoorbeeld aan wortels, mango's en tomaten. Ze staan erom bekend de huid te beschermen met hun vele antioxidanten. Let wel op, want gezonde voeding beschermt je niet volledig tegen de zon en is dus echt puur om een gezonde basis op te bouwen en de pigmentaanmaak te stimuleren.