VEGAN.
SUMMER. 

PROOF.

De lente komt er bijna aan. Dat betekent dus ook dat we straks willen pronken met een mooi bruin kleurtje, maar uiteraard zonder risico's te nemen. Dit zijn onze tips om je huid voor te bereiden op de zon op een verantwoordelijke manier met de beste dierproefvrije, vegan, natuurlijke verzorging en bescherming.

scrubben en exfoliëren

Belangrijk is om eerst de dode huidcellen te verwijderen die zich in de winter hebben opgehoopt. Voor je gezicht kun je het beste een vegan scrub gebruiken met een milde korrel of een natuurlijke peeling om je huid te exfoliëren en tegelijkertijd de huid zacht kan houden:

de zonnebank

De zonnebank versnelt de huidveroudering (rimpels, slappe huid, pigmentvlekken etc.) alleen maar, beschadigt de ogen en veroorzaakt huidkanker.
Wij raden dit ten alle tijde af.


In het specifieke geval van de zonnebank of is er namelijk iets anders aan de hand. Er wordt gebruik gemaakt van een hogere stralingshoeveelheid waardoor je veel sneller de gebruinde kleur bereikt dan in de zon. De ‘aanval’ op je huid gaat veel sneller en is intenser.


van binnen uit

Je huid moet de kans krijgen om zelf de bescherming op te bouwen tegen de zon. Dit gebeurt door de aanmaak van pigment. Om dit te stimuleren kun je groente en fruit eten met veel bètacaroteen. Dit zijn met name de gekleurde (geel, oranje en rood) groente- en fruitsoorten. Denk bijvoorbeeld aan wortels, mango's en tomaten. Ze staan erom bekend de huid te beschermen met hun vele antioxidanten. Let wel op, want gezonde voeding beschermt je niet volledig tegen de zon en is dus echt puur om een gezonde basis op te bouwen en de pigmentaanmaak te stimuleren.